National University of Ireland, Galway

NUI

A NUI Galway a világ 250 legjobb egyeteme közé rangsorolt intézmény (a QS és a Times Higher World University 2017. évi rangsora alapján), kutatás-orientált egyetem, amely több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat 17 000 fős hallgatói létszámmal.

A NUI Galway nagy hangsúlyt fektet arra, hogy támogató és inspiráló környezetet teremtsen kutatói számára, és 2013-ban az Európai Bizottságtól elnyerte a „HR Excellence in Research” kitüntetést, elismerve ezzel az egyetem elkötelezettségét az Európai Kutatói Charta és Kódex elveinek végrehajtásában.

A NUI Galway elkötelezett amellett, hogy kutatási és tudományos támogatást nyújtson az legjobb kutatási teljesítmény elősegítése érdekében, ezáltal támogatva a szakmai fejlődést és a szakmai előmenetelt.

A NUI Galway vállalati kutatóközpontja új folyamatok és rendszerek tervezésére, fejlesztésére és elemzésére összpontosít. Kutatási projektjeink a valós világ dinamikus rendszereit, valamint analitikai elméleteit és kereteit modellezik annak érdekében, hogy mélyreható betekintést nyerjünk a szervezetek innovatív erőfeszítéseinek hatékony kezelésére. Ezért szorosan együttműködnek a kapcsolódó iparágakkal a követelmények azonosítása és prioritásainak meghatározása, a megoldások társfejlesztése és az új modellek és rendszerek megvalósítása és érvényesítése érdekében.

Az érintett személyekkel, a folyamatokkal és a technológiával kapcsolatos kérdéseket magában foglaló rendszert alkalmaznak a kutatások során. A kutatási terület multidiszciplináris jellegű, és olyan funkciókat ölel fel, mint a mérnöki munka, a technológia és az üzleti élet.

A 8 PhD kutatóból és 1 posztdoktori munkatársból álló kutatócsoport alkalmazott kutatást végez. Minden projekt olyan kézzelfogható eredmények kifejlesztésére összpontosít, mint a struktúrák, modellek és információkezelő rendszerek. Eddig 1,8 millió eurót biztosítottak kutatásfinanszírozásra.

Kapcsolattartó személyek:

 

Kathryn Cormican | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | http://www.nuigalway.ie/engineering-informatics/mechanical-engineering/research/enterpriseresearchcentre/

Suzana Sampaio | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | http://www.nuigalway.ie/engineering-informatics/mechanical-engineering/research/enterpriseresearchcentre/

IDEC

IDEC

Az IDEC képzési tanácsadó cég, amely Pireuszban, Görögországban található. Tevékenysége a képzés, a vezetői tanácsadás, a minőségbiztosítás, az ICT-megoldások értékelése és fejlesztése magában foglalja mind a magán-, mind a közszférát. Az IDEC ügyfelei egyaránt kkv-k és a különböző ágazatok nagyobb görög vállalatai. Együttműködik több mint 600 európai intézménnyel, és mintegy 300 szakértővel konkrét területeken.

 Az IDEC tanácsadói tapasztalattal rendelkezik a görög képzési központok minőségirányítási rendszerének fejlesztésében, és akkreditált élethosszig tartó tanulási központ. Tanároknak és oktatóknak szóló továbbképzéseket, tanulási mobilitásokat és informális tanulási tevékenységeket szervez a hallgatók számára az alapfokú oktatásban és képzésben, valamint képzést és szakmai gyakorlatot biztosít a szakképzésben és a munkaerőpiacon dolgozó hallgatók számára. Az IDEC képzési tanfolyamai számos témakörre kiterjednek, beleértve a menedzsmentet, a pedagógiát, az ECVET-et és az EQF-t, az ICT-t, az innovációt, a kreativitást, a vállalkozói- és alapkészségeket stb.

Fő szakértői területei: menedzsment tanácsadás, üzleti tervek, vállalkozói készségek, kkv-k, minőségirányítás, tanúsítás, ECVET-alapú képzési tartalmak tervezése, szoftver- és multimédiás fejlesztés, internetes alkalmazások, távoktatás, e-üzlet és e-kereskedelem.

Az egész életen át tartó tanulás területén az IDEC-nek van tapasztalata az európai szakpolitikák területén is, különösen az EKKR, az ECVET, az Europass, az EQAVET, a nem formális és informális tanulás értékelése, valamint az oktatási és képzési rendszerek nemzeti reformjai terén. Sikeresen teljesítette a megbízást a CEDEFOP „Europass, ECVET és EKKR-rel a tanulási eredmények dokumentálására, értékelésére és tanúsítására”.

Kapcsolattartó személy:  Vana Fikari | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.trainingcentre.gr | www.idec.gr | +30 2104286227

TREBAG Intellectual Property- and Project Manager Ltd.

TREBAG

A TREBAG Szellemi Tulajdon- és Projektmenedzser Kft.
Egy magyar vállalkozás és living lab, amely helyi és regionális szinten hatalmas hálózattal rendelkezik a szakképzés ágazatának szereplői között. A cég 1989-ben alakult német-magyar cégként. 1994 óta a TREBAG Kft. tulajdonosai magyar magánszemélyek. A TREBAG jelentős szerepet játszott a szakképzés területén, elsősorban a fiatalok és az üzleti szféra közötti kapcsolatokra összpontosítva.

Nagy tapasztalattal, know-how-val és kapcsolatokkal rendelkezik az alábbi területeken:

 • szakképzési anyagok és módszertanok fejlesztése, beleértve az e-learninget is
  képzések
 • a technológiatranszfer és az innovációs hálózat menedzsment
 • különböző K + F projektek irányítása
 • K + F és innovációs menedzsment tanácsadás
 • minőségirányítási tanácsadás
 • disszeminációs és demonstrációs tevékenységek
 • felnőttoktatás

A TREBAG széles körű autóipari beszállítói hálózattal rendelkezik: a vállalati képzést tart az innovációs menedzsmentről és mentorálja az innovációs menedzsment szabvány CEN/TS 16555 Innováció menedzselése című szabvány bevezetését a beszállítóknál 2015. évtől.

A TREBAG létrehozta és működteti a Nagykovacsi Innovációs Portát és a Jóllét Living Lab-et, amely az European Network of Living Labs tagja (www.enoll.org), és együttműködik a helyi és regionális szervezetek kiterjedt hálózatával, beleértve az önkormányzatot, iskolákat, közösségi központokat, vállalatokat és szakképzési szolgáltatókat is.

Kapcsolattartó személy : Andrea Kövesd | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.trebag.hu | +36-26555220

KISMC

KISMC

A bolgár KISMC az innovációs és menedzsment szakértők, akadémikusok, coachok és tanácsadók által létrehozott nonprofit szervezet, amely elősegíti Bulgáriában a tudás és az innováció menedzsmentjét, és támogatja a régió innovációs rendszermodelljét. A KISMC és tagjai a tudásalapú társadalomra összpontosítanak a kutatás, az oktatás és az innováció területén. A KISMC képzési tevékenységet nyújt az Innovációs Menedzsment Akadémiáján (IMA). Ez az egyetemek és az üzleti vállalkozások közötti stratégiai partnerség, amely áthidalja az oktatási, kutatási és üzleti élet közötti szakadékot. Az IMA a Global Management Institute által tanúsított képzési szolgáltató, amely az innovációs menedzsment tanúsított képzést kínál.

Kapcsolattartó személy :  Milena Koleva | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.innovation-mc.com | +359 2 489 0096

Czech University of Life Sciences Prague (CULS)

CULS

Az 1906-ban alapított cseh CULS az egyik vezető tudományegyetem Közép-Európában. A nagy és folyamatosan fejlődő egyetem kiváló lehetőségeket kínál az oktatás és a kutatás számára. A klasszikus mezőgazdasági és erdészeti tanulmányok mellett az egyetem biogazdasági, környezeti tudományok, természetvédelem, fenntartható erőforrások, speciális tenyésztés, közgazdaságtan, informatika, menedzsment, vidékfejlesztés, technológia és kapcsolódó didaktikai programokat is kínál. Az egyetem rendszeres nemzetközi minőségértékeléseket végez a tanfolyamok és a tanulmányi programok során a teljes tanulmányi időszak alatt.

CULS számokban: 6 kar, 1 intézet, 60 tanszék, 1700 munkavállaló, 24000 beiratkozott hallgató, 2.200 külföldi diák, 61 MSc tanulmányi program cseh nyelven, 30 PhD program cseh nyelven, 7 BSc angol nyelvű program, 19 MSc angol nyelven, 24 Phd angol nyelvű program.

Kapcsolattartó személyek :

Jaroslav Havlicek | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | https://www.pef.czu.cz/cs/ | +420 737 615 383

Ludmila Domeova | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | https://www.pef.czu.cz/cs/ | +420 721 910 410

Katerina Venclova | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | https://www.pef.czu.cz/cs/ | +420 775 355 757

Tereza Jedlanová | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | https://www.pef.czu.cz/cs/ | +420 736 444 815

Lodz Chamber of Industry and Commerce (LCIC)

LCIC

Lodz Ipari és Kereskedelmi Kamara (LCIC) a Lodzkie régió 400 cégét képviseli. Ezek 85% -a kkv, és többségük és építési és textilipari ágazatokból származnak.

A Kamara elsődleges célja az üzleti közösség gondozása. Támogatással, tanácsadással, mentorálással, üzleti kapcsolatokkal kapcsolatos programokkal támogatják a vállalkozói készségeket, és segítik a polgárok vállalkozóvá válását.

A kamara a vállalkozóknak nyújt olyan szolgáltatásokat, mint például az áruk származási igazolásainak kiadása, a dokumentumok érvényesítése
vagy az elektronikus aláírás.


Kapcsolattartó személy : Daria Zawalska | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.izba.lodz.pl | +48502135799

Cecot Innovation Foundation (FCI)

FCI

A Cecot olyan vállalkozói szövetség, amelynek feladata a tagoknak és társulásaiknak érdekképviselete és befolyásának kiterjesztése a közszférára és a szociális intézményekre. Közvetlenül vagy közvetve kínál a legfejlettebb szolgáltatásokat és szakmai tanácsokat a társult vállalkozások versenyképességének növelése érdekében.

A Cecot fő célja az olyan tevékenységek, kezdeményezések vagy eredeti ötletek előmozdítása, amelyek hozzájárulnak az üzleti teljesítmény és a gazdasági növekedés javításához.

Képzési területein keresztül a Cecot évente több mint 1000 tanfolyamot és szemináriumot kínál, több mint 6 500 gyakornokot és több mint 30.000 órás képzést.

A Cecot Innovation Foundation (FCI) a CECOT részeként szolgáltatásokat nyújt a kkv-knak az alábbi területeken: üzleti transzfer, vállalkozói tanácsadás, nemzetközi projektek és BANC-hálózat.

Az FCI vezeti a Reempresa-t, a katalán üzleti transzfer piacot azon vállalkozók számára, akik tevékenységüket át kívánják adni, és olyan vállalkozóknak, akik vállalkozást szeretnének indítani. Az FCI tanácsokat ad az olyan vállalkozóknak is, akik új vállalatot és vállalkozásokat kívánnak létrehozni.


Az FCI a katalán üzleti angyalok hálózatának alapítója, amelynek célja a magánbefektetők bevonása a forrásokat kereső vállalkozókhoz.

Kapcsolattartó személy : Amparo Martín | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.fci.cat | +34 937361100

Association of SA and LTD companies

Association of SA and LTD companies

Az SA erőteljes görög munkáltatói szövetség több mint 2000 tagot számlál. 1922-ben alakult és a Pireusz Egyetem társalapítója is egyben. Megalakította a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézetet, a Tanulmányi és Üzleti Fejlesztési Alapítványt és a Görög Mediációs és Választottbírósági Központot.
A Szövetség általános célja a tagok gazdasági és társadalmi érdekeinek védelme és fejlesztése az ország gazdasági fejlődése keretében.

Az Egyesület konkrét célkitűzései közül néhány:

 • Tanulmányok készítése és támogatás nyújtása azon tagoknak, akik a saját és az ország gazdaságának fejlődéséhez hozzájárulnak
 • A tagok általános képviselete (a bíróságok, a hatóságok és a különböző kollektív szervek előtt) a közös érdekek védelme érdekében
 • Tagjainak vezetői és más alkalmazottai képzése, konferenciák, szemináriumok, stb.
 • A kormányzati és közösségi fejlesztési programok és egyéb programok végrehajtása
 • Az SA Athén központjában található, és fióktelepei vannak Thesszalonikiben, Alexandroupoliban és Heraklionban. Az athéni központ 100 fő befogadására alkalmas konferenciateremmel, 2 tárgyalóteremmel és 20 fő részére alkalmas munkahelyekkel rendelkezik.

A SAE EPE alkalmazottainak száma jelenleg 8 főt számlál, 1 részmunkaidős asszisztenssel és körülbelül 15 gyakornokkal félévenként kiegészítve.

Kapcsolattartó személy  : Ioanna Anastasopoulou | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | www.sae-epe.gr | +30 2103620274

Kapcsolat

Kérjük írja meg kérdéseit, észrevételeit, javaslatait az alábbi felületen:  info@creativityandcollaboration.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni híreinkről,  iratkozzon fel hírlevelünkre!