Az INCREMENTA tartalma

Az INCREMENTA projekt a kkv-k innovációs képességét és kreativitását támogatja és célja egy olyan oktatási módszer kifejlesztése, mely a kkv-kat abba segíti, hogy a változásokra gyorsan reagáljanak és kezelni tudják a kihívásokat.

A 2017-es Bloomberg jelentés szerint a globalizáció rendkívüli versenyhelyzetet teremtett, ahol a siker kritikus pontja az innováció gyorsabb üteme. A tudásalapú társadalom korában élünk, ahol a tudás önmagában a versenyképesség alapvető eleme, amely a körülöttünk lévő minden termékben fellelhető.

A kkv-k az összes vállalkozás több mint 99% -át teszik ki az EU-országaiban (EUROSTAT 2015). Ha a Európa meg akarja őrizni globális pozícióját és javítani kívánja a versenyképességét, növelnie kell a kreativitást és az innovációt. Ehhez képzésen és tanuláson alapuló tudatos és tartós erőfeszítéseket kell tennie, nem pedig csak a szerencsére és a véletlenre bízni azt. Ezen túlmenően az együttműködés irányítása is szükségszerű hiszen sok esetben a kkv-k elszigetelődve működnek. 

Az INCREMENTA projekt oktatási anyaga az új CENT/TS 16555 szabvány (5. rész - Együttműködés menedzsment és a 6. rész - Kreativitás menedzsment) alapján kialakított innovációs menedzsment rendszer kialakításával foglalkozik. Az innováció irányítási rendszer maga is a kkv-k szükségleteire adott válasz, kkv-k alap- és transzverzális készségeinek innovatív eszközökkel való fejlesztését biztosítva, az innovációs képesség  és a kreativitás fejlesztése révén. A projekt segíti a szakképzés tanárainak és oktatóinak szakmai fejlődését és fokozza a szakképzésben dolgozók alkalmazkodóképességét a munkaerőpiac igényeihez azáltal, hogy megteremti és fenntartja az IMS-t a vállalaton belül, és a társaság alkalmazottainak  képzésének alapját adja.

A projekt fejleszti a kezdeményezőkészséget és a vállalkozói kompetenciát egy tudásalapú társadalom igényeinek megfelelően. Ez többek között a kreativitást, az innovációt és a kockázatvállalást is magában foglalja.

Kapcsolat

Kérjük írja meg kérdéseit, észrevételeit, javaslatait az alábbi felületen:  info@creativityandcollaboration.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni híreinkről,  iratkozzon fel hírlevelünkre!